Află care sunt culorile care îţi pot îmbunătăţi starea de spirit

Oamenii de ştiinţă susţin că exista anumite culori care te pot ajuta să te relaxezi, să fii energic încă de la primele ore ale dimineţii sau chiar să treci mai uşor peste o despărţire.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 09:59
Află care sunt culorile care îţi pot îmbunătăţi starea de spirit

Conform psihologilor şi experţilor în cromatică, anumite culori au un impact puternic asupra psihicului – de la rosul aprins al ojei până la culorile naturale ale parcului. Efectul puternic e determinat de asocierile mentale pe care le înveţi din copilarie şi de care nu te mai desparţi tot restul vieţii, dar şi de energia pe care culoarea o emite, explică Dewey Sadka, fondator al site-ului deweycolorsystem.com.

Fiecare nuanţă are o vibraţie diferită, care este percepută de către creier. Află care e puterea terapeutică a culorilor şi foloseşte-le pentru a avea o viaţă şi mai fericită şi mai frumoasă!

Maro – Dacă vrei să te simţi bine într-o zi oribilă… ia o pauză cât mai lungă într-o cafenea. IATĂ DE CE: În afară de culoarea pământie a cafelei, interiorul cafenelei (decorat în nuante naturale) îţi va oferi oaza de relaxare de care ai nevoie. Studiile realizate de Pantone Color Institute despre modalităţile de asociere a culorilor au demonstrat că oamenii se simt foarte confortabil când văd nuanţe de maro.

Galben – Dacă vrei să fii energic de la primele ore ale dimineţii… vopseste pereţii bucătăriei în galben. IATĂ DE CE: Este ceva legat de culoarea asta care te face sa fii mai energic. Un studiu recent despre efectele culorilor a arătat că persoanele care stau mult într-o cameră galbenă sunt mai active şi mai dinamice decât cele care petrec mult timp în încăperi decorate în alte nuanţe.

Citeşte pe Cosmopolitan.ro ce culoare te va ajuta să treci mai uşor peste o despărţire.