Aerul condiţionat poate deveni un duşman de moarte. Vezi cum poţi evita asta

În zilele caniculare, aerul condiţionat este o adevărată binecuvântare. Ca să te bucuri însă de avantajele lui trebuie să-l foloseşti corect, pentru că dintr-un prieten de nedespărţit poate deveni duşman de moarte.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 20:39
Aerul condiţionat poate deveni un duşman de moarte. Vezi cum poţi evita asta

Dintr-un aliat în lupta contra caniculei, aerul condiţionat poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate, dacă nu este corect utilizat, informează clicksanatate.ro. Un lucru important este temperatura la care este setat aparatul. Diferenţa de temperatură dintre încăpere şi aerul de afară nu este indicat să depăşească 5 grade celsius, fie că este vorba de aparatul de acasă sau de cel de la maşină.

Pentru a nu avea răci, specialiştii recomandă a nu benefica de aer condiţionat persoanele transpirate. De asemenea, trecerea de la aer cald la aer rece să se facă treptat, pentru a se evita durerile de cap, precum şi stopul cardio repirator în cazul persoanelor cardiace.

Distanţa recomandată faţă de gura rece a aparatului este de şase metri. O distanţă mai mică poate aduce persoanei o paralizie facială. De asemenea, distanţa mică dintre om şi jetul de aer rece cuzează dureri de ceafă, nevralgii, lombosciatică, otită, sinuzită sau duce la lăcrimarea şi la înroşirea ochilor.

În plus, filtrul aparatului trebuie spălat o dată pe lună.