Aeroportul Băneasa devine din martie mai scump decât Otopeni

Cursele low-cost vor fi mutate de pe Aeroportul Aurel Vlaicu - Băneasa pe Henri Coandă - Otopeni începând cu 25 martie, odată cu deschiderea sezonului de vară, potrivit informaţiilor transmise de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 08:02
Aeroportul Băneasa devine din martie mai scump decât Otopeni

O modalitate prin care operatorii aerieni lowcost vor fi practic obligaţi să-şi mute cursele pe Aeroportul Otopeni va fi şi scumpirea taxelor de operare pe Băneasa, au spus reprezentanţii aeroportului, pentru ZF.ro.

 

„Având în vedere tarifele de operare care intră în vigoare odată cu sezonul de vară 2012, operarea pe Aeroportul Băneasa-Aurel Vlaicu va deveni mai scumpă decât pe Aeroportul Henri Coandă”, a declarat Tudor Jidav, directorul general al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

 

Astfel, în cazul unei aeronove medii, de 60 de tone şi cu o capacitate de 150 de pasageri, diferenţa în plus pe care companiile aeriene o vor plăti dacă vor continua să opereze de pe Aeroportul Băneasa în loc să îşi transfere zborurile pe Otopeni va fi de 270 de euro, respectiv 1 euro în plus pentru fiecare pasager şi 120 de euro pentru taxele de operare.

 

Taxa de pasageri pe aeroportul din Otopeni este de 22 de euro, iar cea de aterizare de 8 euro pe tonă, în timp ce pe Băneasa taxa de pasager este de 17 euro, iar cea pe aterizare de 6 euro pe tonă, potrivit ultimelor date disponibile.

 

Deocamdată operatorii aerieni low-cost susţin că nu au primit nicio informare oficială privind data exactă la care zborurile lor vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni, dar că se vor conforma, fiind însă nevoiţi să crească preţul biletelor.

Citeşte mai mult pe ZF.ro