Adrian Năstase va fi judecat, din nou, în dosarul Zambaccian, anul acesta

Adrian Năstase nu trece prin cea mai bună perioadă a vieţii sale. Ultimele şapte luni le-a petrecut după gratii şi tocmai a fost executat silit, în urma condamnării primite în dosarul "Trofeul Calităţii". Luna aceasta, Adrian Năstase se va prezenta în faţa judecătorilor, pentru a cere eliberarea condiţionată. Vestea proastă este că din urmă îl ajunge un alt dosar şi o posibilă nouă condamnare.

02 feb. 2013, 07:17
Adrian Năstase va fi judecat, din nou, în dosarul Zambaccian, anul acesta

Pe 12 februarie judecătorii vor analiza cerere de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Chiar dacă se va decide eliberarea lui, pe Năstase îl aşteaptă anul acesta un alt proces – judecarea recursului în dosarul Zambaccian, în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Decizia aceasta nu mai poate fi menţinută deoarece Adrian Năstase a primit o pedeapsă cu închisoare cu executare, iar şansele sunt fie o achitare, fie o altă condamnare.

Mai mult, Adrian Năstase va fi executat silit pentru prejudiciul adus în dosarul „Trofeul Calităţii”. Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii, aşa că fostul premier riscă acum să rămână şi fără proprietăţi, şi fără mai multe bunuri de valoare.