Adrian Năstase s-a împuşcat. Fostul premier, operat sub microscop VEZI CE PRESUPUNE INTERVENŢIA

Fostul premier Adrian Năstase a fost operat, sub microscop, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, au declarat, surse medicale citate de MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 06:50
Adrian Năstase s-a împuşcat. Fostul premier, operat sub microscop VEZI CE PRESUPUNE INTERVENŢIA

Adrian Năstase are mai multe plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la a fost supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, potrivit aceloraşi surse.

„La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul”, au mai spus sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Fostul premier a fost reevaluat, joi dimineaţă, de o echipă medicală pluridisciplinară.

Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă.

Fostul premier are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat, miercuri noapte, surse medicale.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian”, s-a precizat într-un comunicat al Ministerului Public.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa. Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat că, în urma verificărilor, s-a constatat că Adrian Năstase deţine permis de port-armă.

Potrivit surselor citate, doar unul dintre cei doi poliţişti care au mers la locuinţa lui Năstase pentru punerea în executare a mandatului l-a însoţit pe acesta în camera în care fostul premier a cerut să meargă.