Adrian Năstase, PRIMA DECLARAŢIE la IEŞIREA din Penitenciarul Jilava

Adrian Năstase e liber. Fostul premier A PĂRĂSIT luni după-amiază Penitenciarul Jilava. Andrei şi Mihnea Năstase, mai mulţi foşti colaboratori şi simpatizanţi ai lui Adrian Năstase s-au adunat în faţa închisorii şi au aşteptat ieşirea fostului premier. Dana Năstase nu a putut veni la penitenciar din cauza unor probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 16:29
Adrian Năstase, PRIMA DECLARAŢIE la IEŞIREA din Penitenciarul Jilava

Înainte de a intra în maşină, fostul premier i-a salutat din mână pe toţi cei care îl aşteptat în faţa penitenciarului, iar jurnaliştilor le-a spus doar „toate bune, vorbim peste câteva zile”, fără a da alte declaraţii.

Adrian Năstase a fost aşteptat în faţa Penitenciarului Jilava de fiii lui, Andrei şi Mihnea, dar şi de Codrin Ştefănescu, Manuela Catrina, Adrian Dobre şi Tudor Tănăsescu şi alţi foşti colaboratori şi susţinători ai lui.
Imediat după ieşirea din penitenciar, Adrian Năstase s-a urcat în maşină împreună cu fiul lui cel mare. Autoturismul a plecat spre locuinţa din Zambaccian a familiei Năstase, într-o coloană formată din alte trei maşini şi o ambulanţă privată cu girofarul pornit.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4. Decizia instanţei este definitivă.

Două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar. Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

La scurt timp după anunţarea deciziei Tribunalului Bucureşti de eliberare condiţionată, Adrian Năstase a reacţinat pe blog: „Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei”.