Adrian Năstase poate evita închisoarea. Vezi aici cum

Condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii", fostul prim ministru Adrian Năstase poate evita totuşi detenţia.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 17:56
Adrian Năstase poate evita închisoarea. Vezi aici cum

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a declarat, la România TV, că Adrian Năstase are câteva căi prin care poate evita închisoarea, în ciuda condamnării la executare pe care a primit-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Adrian Năstase poate să ceară amânarea executării pedepsei sau întreruperea executării după ce se duce la închisoare, dacă e bolnav. Dar nu mi se pare. Decizia este, totuşi, definitivă şi timpul în care trebuie să se predea este destul de scurt„, a spus Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a apreciat că decizia magistraţilor de la ÎCCJ este una de natură să demonstreze că „politicienii nu sunt deasupra legii”: „Este un semnal că politicienii nu sunt deasupra legii şi că trebuie să răspundă, şi răspund, la fel ca oamenii obişnuiţi pentru faptele lor„.

Prin această decizie, Înalta Curte a confirmat că «Trofeul Calităţii» este un dosar real, nu unul politic. Magistraţii au demonstrat că pot rezista presiunii, aroganţei şi intimidărilor venite de la politicieni. Aceasta este calea care trebuie urmată de toate instanţele pentru că dosarele cu politicieni şi înalţi demnitari sunt testul real al justiţiei”, a adăugat Monica Macovei.

CITEŞTE ŞI:

Viorel Hrebenciuc: Condamnarea lui Năstase este un sacrificiu ritualic