Adrian Năstase NU va mai fi executat silit. Fostul premier va plăti prejudiciul stabilit de instanţă

Adrian Năstase nu va mai fi executat silit în dosarul Trofeul Calităţii. Fostul premier a decis să plătească prin transfer bancar cei peste 3,3 milioane de lei, suma stabilită de instanţă drept prejudiciu.

RomaniaTV.net
14 feb. 2013, 07:27
Adrian Năstase NU va mai fi executat silit. Fostul premier va plăti prejudiciul stabilit de instanţă

„Domnul Adrian Năstase a declanşat procedura executării voluntare înainte de demararea executării silite. Domnul Adrian Năstatse a notificat oficial inspectoratul că va executa de bunăvoie toată partea de prejudiciu. Inspectoratul a ezitat mai multe zile, dar în sfârşit ieri după-amiază au trimis contul în care trebuie vărsată această sumă de bani. Se vor face transferurile de bani până la acoperirea integrală a sumei. Plata se va face începând de astăzi, sunt operaţiuni bancare. Familia domnului Năstatse va face transferul bancar şi în momentul în care întreaga sumă va fi acoperită nu se mai poate vorbi despre o datorie”, a precizat la România TV, Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Judecătoria Sector 1 admisese, vineri, cererea depusă pe 30 ianuarie de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru încuviinţarea executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de BEJ Timnea Vicenţiu-Pascal împotriva debitorului Năstase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat în Construcţii. Încuviinţează executarea silită ce urmează a se efectua în circumscripţia teritorială a Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, potrivit art. 3711 alin. 3 C. proc. civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei datorată de debitor în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinţa penală nr. 176/30.01.2012 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosar nr. 514/1/2009 rămasă definitivă prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători în dosar nr. 2470/1/2012, precum şi pentru cheltuielile de executare. Fără cale de atac, conform art. 3731 C. proc. civ”, se precizează în decizia judecătorilor.