Adrian Năstase, ELIBERAT. Fostul premier, DUS LA UN SPITAL PRIVAT pentru control medical

Adrian Năstase e liber. Fostul premier A PĂRĂSIT Penitenciarul Jilava. Andrei şi Mihnea Năstase, mai mulţi foşti colaboratori şi simpatizanţi ai lui Adrian Năstase s-au adunat în faţa închisorii şi au aşteptat ieşirea fostului premier. Dana Năstase nu a putut veni la penitenciar din cauza unor probleme de sănătate. "Acum cel mai important este să ajungem acasă. Sperăm să uităm repede ultimele nouă luni, este o rană care sperăm să se închidă în timp", a spus Andrei Năstase.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 15:46

UPDATE 19.19 Printre susţinătorii veniţi la reşedinţa familiei Năstase s-a numărat şi preşedintele Organizaţiei 31 din PSD Sector 1. Bărbatul s-a recomandat „John pentru prieteni şi Ghiţă pentru inamici” şi le-a spus jurnaliştilor prezenţi la casa din Zambaccian că eliberarea lui Adrian Năstase la făcut să simtă că s-a născut a doua oară. „E tatăl meu spiritual. Îi doresc să fie sănătos, să-şi prindă puterile. Îl aşteptăm cu mare drag la sectorul 1. E cea mai frumoasă seară din viaţa mea. Simt că m-am născut a doua oară”, a declarat Ion Ghiţă.

UPDATE 18.50 Adrian Năstase a fost dus la un spital privat din Capitală pentru un control medical.

UPDATE 18.38 În faţa casei din Zambaccian a lui Adrian Năstase au venit susţinători ai fostului premier, între ei şi un bărbat cu o cutie plină de buchete de flori.

Îmbrăcat elegant, într-un palton roşu bordo, şi purtând pălărie neagră, bărbatul, care vorbea stricat româneşte, şi-a reţinut cu greu lacrimile şi a sprijinit buchetele de flori de zidul vilei din Zambaccian a lui Adrian Năstase.

UPDATE 18.30 Două maşini din coloana în care Adrian Năstase merge spre casa din Zambaccian, respectiv ambulanţa privată şi un Mercedes de culoare neagră, s-au ciocnit uşor la puţin timp după plecarea de la Penitenciarul Jilava. Autoturismul Mercedes a lovit din spate ambulanţa, iar după accident a rămas pe loc, cu luminile de avarie pornite. Ambulanţa şi-a continuat drumul alături de celalalte trei maşini din coloană.

La ieşirea din Penitenciarul Jilava, Adrian Năstase nu a dorit să facă declaraţii presei, dar a le-a spus jurnaliştilor că peste câteva zile va sta de vorbă cu ei. Fostul premier a urcat în maşină alături de fiii lui.

Adrian Năstase a fost aşteptat în faţa închisorii Jilava de fiii lui, Andrei şi Mihnea, de social-democratul Codrin Ştefănescu, dar şi de foşti colaboratori şi simpatizanţi.

M-a sunat după decizie şi mi-a spus că aşteaptă să primească acel fax şi după aceea să se îndeplinească toate procedurile interne ale penitenciarului. Nu mi-a spus ce vrea să facă, dar acum avem puţin timp acum după ce va ieşi să stăm de vorbă. E o zi prea importantă pentru noi, ne bucurăm de faptul că îl luăm acasă. Nu am avut timp pentru pregătiri speciale acasă. Despre planurile pentru cariera politică va putea spune el. Acum cel mai important este să ajungem acasă. Ne aşteptam să fie aşa, dar existau tot felul de alte posibilităţi. Sperăm să uităm repede ultimele nouă luni, este o rană care sperăm să se închidă în timp„, a declarat Andrei Năstase înainte de eliberarea tatălui lui.

Dana Năstase nu a putut veni la Penitenciarul Jilava din cauza unor probleme de sănătate.

Mama n-a putut să vorbească foarte mult după verdict, era destul de emoţionată. Nu a putut veni din cauza unei probleme de sănătate. Ceva remediabil. O punem repede pe picioare„, a spus Andrei Năstase.

Bărbatul din casă a rămas şi este tatăl meu, dar la îndrumarea lui am reuşit să rămânem o familie unită, stabilă emoţional şi ăsta a fost cel mai important lucru. Perioada de nouă luni a fost cel mai greu moment. Tentativa de sinucidere a fost un episod din această perioadă. Nu au fost neapărat luni negre, dar destul de complicate„, a completat Andrei Năstase.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4. Decizia instanţei este definitivă.

Două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar. Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

La scurt timp după anunţarea deciziei Tribunalului Bucureşti de eliberare condiţionată, Adrian Năstase a reacţinat pe blog: „Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei”.