Adrian Năstase a învăţat în închisoare ce înseamnă „şmen”

Adrian Năstase învaţă lucruri noi în închisoare, fostul lider al PSD mărturiseşte, pe blog, că a aflat semnificaţia cuvântului "şmen". Năstase foloseşte acest cuvânt pentru a descrie atitudinea experţilor europeni pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 10:10
Adrian Năstase a învăţat în închisoare ce înseamnă „şmen”

Fostul premier se familiarizează cu termenii din închisoare. Năstase a scris pe blog că, aflat la reeducare, a învăţat ce înseamnă un „şmen”.

„Am aflat astfel ce înseamnă un şmen. De exemplu, dacă dai cuiva, pentru a plăti o datorie, un pachet de bancnote în care doar bancnota de deasupra e adevărată, iar în interior sunt numai tăieturi de ziar”, a scris Adrian Năstase.

Acesta foloseşte cuvântul nou învăţat pentru a ilustra atitudinea experţilor Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) în faţa arestării sale. El critică faptul că europenii care ne verifică progresele în justiţie susţin că, în România, un fost premier a fost condamnat la închisoare cu executare.

„În minuta sentinţei se arată că am fost condamnat în calitate de preşedinte de partid! Oare să nu fi aflat experţii MCV acest lucru sau o fi vorba de un ‘şmen de comunicare?'”, a mai scris Năstase.