Adrian Năstase a fost EXTERNAT de la Floreasca şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova VIDEO

ADRIAN NĂSTASE a fost EXTERNAT de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Năstase. Fostul premier Adrian Năstase a fost preluat de poliţişti şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova. UPDATE: La ora 22.40 Ambulanţa în care se afla Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Penitenciarului Rahova. Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, şi-a condus tatăl până la intrarea în curtea penitenciarului Rahova. VEZI unde va sta Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 19:21

Adrian Năstase, EXTERNAT. Adrian Năstase a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi este internat la Spitalul Penitenciar Rahova. 

Externarea fostului premier a durat mai bine de patru ore. Polițiști și procurori au mers la spital pentru a-l duce pe Adrian Năstase la Penitenciarul Rahova. Fostul demnitar a fost transportat cu ambulanța la închisoare, dar fără ca medicii legiști să mai dea un aviz în acest sens, așa cum au declarat inițial medicii de la Spitalul Floreasca.

Adrian Năstase a fost scos din spital pe targă şi urcat într-o salvare. Ambulanţa cu care a fost transportat Adrian Năstase a ajuns la Rahova, de la Spitalul Floreasca, în aproximativ 20 de minute.

În spatele ambulanţei s-a aflat şi o maşină în care s-a aflat Andrei Năstase, fiul cel mare al lui Adrian Năstase. Andrei şi-a urmat tatăl până la intrarea pe poarta Penitenciarului Rahova.

La poarta închisorii Rahova, Adrian Năstase era aşteptat de numeroşi jurnalişti, dar şi locuitori din zonă, curioşi să-l vadă pe fostul premier.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că nu există niciun impediment ca mandatul emis pe numele lui Adrian Năstase pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare să fie pus în aplicare. Potrivit magistraţilor, fostul premier Adrian Năstase ESTE DEŢINUT.

IGPR a cerut lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au cerut amânarea judecării solicitării pe motiv că Năstase ar trebui să fie şi el citat în acest proces, însă magistraţii au respins cererea.

GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,

BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

În sarcina celor patru inculpaţi s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a fost internal la Spitalul Floreasca după ce a încercat să se sinucidă în data de 20 iunie, seara în care politiştii au venit la locuinţa sa din Strada Zambaccian pentru a-l ridica în vederea executării pedepsei de 2 ani în dosarul „Trofeul Calităţii”. Adrian Năstase s-a împuşcat în timp ce politiştii se aflau în locuinţa sa.