Adrian Năstase, ţinut pe tuşă de Universitatea din Bucureşti. Fostul premier nu mai poate preda

Adrian Năstase nu ar mai avea dreptul să predea la Universitatea din Bucureşti. Rectoratul UB afirmă că fostul premier nu mai are un contract valabil cu universitatea din cauza faptului că a fost condamnat definitiv la închisoare.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 15:15
Adrian Năstase, ţinut pe tuşă de Universitatea din Bucureşti. Fostul premier nu mai poate preda

Universitatea din Bucureşti a confirmat că Adrian Năstase nu mai este profesor universitar la Facultatea de Drept, susţine gandul.info. Universitatea Bucureşti a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie. Cu toate acestea, Năstase susţine pe propria pagină de internet că încă este profesor universitar.

Adrian Năstase a activat ca profesor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Reprezentanţii facultăţii au precizat pentru că Năstase nu mai predă la Drept. Aceleaşi surse au precizat că nu există nici o intenţie pentru a-l invita pe Năstase să le conferenţieze studenţilor la Drept.

Universitatea din Bucureşti a confirmat că Adrian Năstase a fost dat afară de la Facultatea de Drept. Universitatea a precizat că un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar. „Conform legislaţiei muncii din România, contractul de muncă al unei persoane încetează atunci când aceasta este arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau când suferă o condamnare printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă”, se arată într-un răspuns trimis de universitate.

În acest moment, situaţia juridică a lui Adrian Năstase este aceea a unui condamnat care îşi ispăşeşte pedeapsa în libertate. Năstase a fost eliberat condiţionat iar instanţele au decis că poate ispăşi pedeapsa în libertate.