Administratorul judiciar al Oltchim vrea să disponibilizeze peste 1.000 de angajaţi

Administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea a decis să disponibilizeze între 1.000 şi 1.200 de angajaţi din 15 aprilie, informează România TV. Liderii sindicatelor combinatului chimic susţin că măsura este ilegală.

RomaniaTV.net
29 mart. 2013, 13:06
Administratorul judiciar al Oltchim vrea să disponibilizeze peste 1.000 de angajaţi

Disponibilizările se vor face fie prin trecerea în şomaj tehnic, concediere sau desfacerea contractelor de muncă, potrivit Gheorghe Piperea, care conduce firma de avocatura Rominsolv, numita administrator judiciar provizoriu la combinatul valcean.

Detaliile (despre disponibilizarile la Oltchim – n.red.) vor fi cunoscute luni, cand facem in mod punctual pentru fiecare situatie in parte deciziile de concediere, de trecere in somaj tehnic si respectiv deciziile de desfiintare disciplinara a unor contracte de munca, pentru ca sunt unele personaje care au incalcat contractele de munca prin vanzarea la presa si la fosta echipa manageriala a unor informatii care ar trebui sa fie confidentiale„, a spus avocatul Piperea pentru Ziare.com.

Liderii sindicatelor combinatului chimic susţin că măsura este ilegală şi niciun reprezentant al administratorului judiciar nu a discutat cu aceştia despre disponibilizări.

Nimeni nu a discutat asta cu noi, am aflat despre disponibilizări din presă. Este o decizie de ambiţie a administratorilor judiciari. Disponibilizarea este în contracţie cu legea, iar până când nu se aprobă ordonanţa privind trecerea în insolvenţă a Oltchim această măsură nu se poate aplica„, a declarat la România TV Marian Diculoiu, liderul sindical Liber Oltchim.

De asemenea, el a precizat că dacă totuşi se va aplica această măsură disponibilizarea se va face doar cu 18 salarii compensatorii integral, conform contractului de muncă colectiv.

Proteste au avut loc şi vineri la platforma Oltchim, pentru a patra zi, angajaţii fiind nemulţumiţi de concedierile anunţate şi de faptul că nu şi-au primit salariile.