Administratorul judiciar al Mechel Câmpia-Turzii a reluat anunţul concedierii a 134 de angajaţi

Sindicatul "Industia Sârmei" de la Combinatul Mechel din Câmpia-Turzii a primit, luni, o nouă notificare din partea administratorului judiciar al întreprinderii privind concedierea colectivă a 134 de salariaţi, începând cu 29 septembrie.

29 iul. 2013, 18:39
Administratorul judiciar al Mechel Câmpia-Turzii a reluat anunţul concedierii a 134 de angajaţi

Liderul de sindicat, inginerul Ioan Pascu, a confirmat, luni, pentru Agerpres, că 134 de angajaţi urmează să îşi înceteze activitatea din 29 septembrie, iar administratorul judiciar le promite câte trei salarii compensatorii.

Este vorba de 134 de oameni. Nu sunt disponibilizate acum 11 persoane cu sănătatea grav afectată, sau aflate în concedii pentru îngrijirea copiilor, din cele 148 anunţate în iulie că vor fi concediate”, a arătat inginerul Ioan Pascu, adăugând că sindicatul va convoca o întâlnire cu patronii unităţii siderurgice, firma Invest Nikarom, şi cu administratorul judiciar, pentru a afla cum au fost cheltuiţi cei 7,8 milioane de lei primiţi de combinat din rambursarea de TVA. Din suma achitată de statul român în luna aprilie cu titlul de rambursare de TVA, Invest Nikarom a achitat salarii restante şi plăţi compensatorii şi a achiziţionat „ceva materie primă”, a relatat inginerul Ioan Pascu.

Din punctul de vedere al Sindicatului, cu patronatul de la Invest Nikarom nu se poate discuta despre un proiect de relansare a activităţii combinatului, iar şansa oraşului Câmpia-Turzii pentru a nu se distruge şi ce a mai rămas din fosta unitate a siderurgiei româneşti ţi a se păstra locurile de muncă este ca aceasta să fie cumpărată de un investitor serios şi capabil.

În luna iulie, conducerea combinatului a decis concedierea colectivă a 148 de salariaţi din cei 360 ai întreprinderii. Sindicatul a contestat în instanţă decizia, iar Tribunalul Comercial Cluj a anulat preavizele de concediere.

Mechel Câmpia Turzii a intrat în insolvenţă în luna aprilie a acestui an. Combinatul se află în prezent în administrarea judiciară a firmei RVA Insolvency Specialists SPRL.

„Şi Invest Nikarom şi cei de la RVA nu au alt proiect decât să vândă ce mai pot vinde, şi nicidecum să facă producţie”, susţine Ioan Pascu.

Citeşte şi Cererea de intrare insolvenţă a combinatului Mechel Câmpia Turzii, APROBATĂ