Aditivi alimentari pe care îi poţi consuma prin fast-food

Trăim într-o lume în care toate sunt făcute pe repede înainte, doar e secolul vitezei, nu? Nu mai avem timp să ne vedem cu prietenii, nu mai avem timp să ne facem treburile, nu mai avem timp să facem mişcare, nu mai avem timp să gătim. Este mult mai comod să dai fuga la fast-food-ul din colţ care te îmbie cu preparate care mai de care mai apetisante, fără să iei în calcul aditivii alimentari. Pare că faci economie de timp, însă uiţi un aspect foarte important pentru tine: sănătatea ta.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 07:27
Aditivi alimentari pe care îi poţi consuma prin fast-food

Iată 7 exemple de aditivi alimentari pe care îţi poţi consuma prin intermediul preparatelor fast food, aşa cum sunt ei prezentaţi de listverse.com.

1. Dioxid de sulf (E220)

Este folosit pe post de “înălbitor”, pentru a preveni înnegrirea produselor. Poate fi întâlnit în legume şi fructe, precum şi în băuturi. Acest conservant distruge vitamina B1 din organism. Au fost înregistrate până acum 12 decese, în cazul unor persoane alergice la această substanţă.

2. Nitraţi

Sunt folosiţi în general pentru brânzeturi şi preparatele din carne, pe post de conservant, dar şi pentru a adăuga un plus de gust şi de culoare produselor. Efectele adverse ale consumării pe termen lung a produselor care conţin nitraţi: dureri de cap, înroşirea feţei, dificultăţi în oxigenarea sângelui.
 
3. Celuloza

Dacă vine din fructe şi legume, este sănătoasă, are fibre şi este un bun substituent pentru făină şi ulei. Însă pudra din celuloza folosită la prepararea topping-urilor, dressing-urilor, siropurilor de fructe şi chiar a brânzeturilor este realizată din tratarea cu diverse substanţe, unele acide, a “pulpei” de… lemn.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.