Adio haine de iarnă. Vremea se încălzeşte treptat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Ninsorile s-au retras şi au lăsat loc soarelui de primăvară. Meteorologii ne asigură că oricând ne putem aştepta la scurte intervale cu aspect de iarnă, abia după echinocţiul de primăvară urmând să crească simţitor şansele de a vedea pomi înfloriţi.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 15:46
Adio haine de iarnă. Vremea se încălzeşte treptat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă pentru marţi soare pe săturate în multe regiuni ale ţării. Dar nu în toate. Norii se adună din când în când peste nordul şi centrul ţării, unde sunt şanse mari să dea din nou lapoviţe şi ploi slabe. Dar vântul se domoleşte şi nici măcar la munte nu mai trece de viteze moderate, aşa că putem spune că ziua se anunţă mai degrabă plăcută.

În schimb, locuitorii din vestul şi din sudul ţării au toate şansele ca în zori să fie întâmpinaţi de un văl destul de dens de ceaţă. Amiaza însă începe să adune grade până la valori între 3 la Miercurea Ciuc şi 11 în dealurile sudice.

Bucureştenii pot renunţa la căciuli, fulare şi mănuşi fără riscul ca soarele ce se înalţă nestingherit pe cerul Capitalei să fie înşelător. Chiar dacă dimineaţa e relativ rece, până la amiază temperatura creşte până spre 10 grade, fără vânt sau risc de precipitaţii.

Miercuri, norii se adună când şi când, dar precipitaţiile nu se prea încumetă să se arate. Vor fi ninsori slabe la munte, în timp ce prin est şi în centru se anunţă ploi. Vântul redevine intens pe creste şi în est. Vorbim însă de un vânt venit din sud, care aduce un aer cald. Astfel, maximele vor porni de la 4-5 grade, în depresiuni, şi urcă până spre 14 grade în Oltenia.

În Bucureşti soarele străluceşte, vântul nu exagerează, iar maxima urcă vioi la 12, chiar 13 grade. Cu alte cuvinte, în sfârşit putem trece la haine de primăvară.

Joi, însă, se înmulţesc norii în estul şi sud-estul ţării, dar lapoviţele şi ploile sunt doar în trecere prin aceste regiuni. În rest, soarele face legea, iar vântul este alert doar la munte. Regimul termic nu indică modificări faţă de ziua de miercuri, aşa că vorbim de maxime asemănătoare, între 4 şi 13 grade.  

În schimb, bucureştenii vor avea parte de câteva grade mai puţin în termometre. Maxima nu va mai depăşi 9 grade şi asta din cauza norilor care ar putea face să cadă şi câteva ploi slabe peste zi.

Dacă la începutul acestei săptămâni iarna părea să ameninţe din nou, totul a fost doar un foc de paie. Temperaturile vor creşte, potrivit meteorologilor, de la o zi la alta, iar la sfârşit de săptămână termometrele ar putea indica maxime care ajung chiar şi la 20 de grade.