Acuzaţii de MALPRAXIS în Craiova. O femeie, în COMĂ după naştere

O tânără de 26 de ani a intrat în comă după câteva zile de la naştere. Acum este ţinută în viaţă doar de aparate. Familia femeii îi acuză pe medici de neglijenţă şi cer să li se facă dreptate.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 08:04
Acuzaţii de MALPRAXIS în Craiova. O femeie, în COMĂ după naştere

Tânăra de 26 de ani, care mai are o fetiţă în vârstă de 3 ani, a născut în urmă cu două săptămâni la Spitalul Filantropia din Craiova, prin cezariană. Copilul s-a născut sănătos, însă la două zile după operaţie tânăra a început să se simtă rău, la patru zile de la intervenţie ea fiind transferată, la solicitarea familiei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Familia tinerei îi acuză de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia. „La câteva zile de la operaţia de cezariană a început să facă febră şi nu se mai putea ridica din pat. Am cerut să o ducem la Bucureşti, însă ne-au spus că are gripă porcină. Acum este în comă. Nimeni nu ne spune cu exactitate ce diagnostic are. În 28 ianuarie au ţinut-o sedată. Medicii care au operat-o sunt vinovaţi. Fata şi-a făcut toate analizele înainte să nască şi toate i-au ieşit bine. De asemenea, a fost monitorizată de un ginecolog pe toată durata sarcinii”, a spus Dorel Sandu, naşul tinerei.

Totodată, părinţii tinerei spun că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu le-au comunicat diagnosticul şi nu le-au permis să o transfere la un spital din Bucureşti. „I-am implorat să mă lase să o duc la un alt spital. Mai are acasă o un copil de trei ani. Acum este în comă şi respiră cu ajutorul aparatelor. Medicii sunt de vină pentru tot. O să depun plângere împotriva lor la Parchet”, a afirmat Marian Ionescu, tatăl tinerei.

În prezent, tânăra este internată în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, iar duminică seară a suferit un stop cardio-respirator, fiind resuscitată.

Potrivit medicilor, tânăra are şanse minime de supravieţuire. „Tânăra are şanse minime de supravieţuire. Deocamdată nu se ştie cu exactitate ce a generat starea pacientei. Medicii îi fac investigaţii”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova.

Reprezentanţii Spitalului Filantropia nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.