Acuzaţii de fraudă la referendum. Cu cât se plăteşte o absenţă VIDEO

Toată lumea acuză pe toată lumea. Cu o săptămână înainte de referendum, au apărut deja acuzaţiile de fraudă. Se vehiculează şi preţul unei absenţe la vot: 50 de lei.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 07:19
Acuzaţii de fraudă la referendum. Cu cât se plăteşte o absenţă VIDEO

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a început acuzele în emisiunea România Exclusiv, vorbind de un scenariu şoc: cumpărarea lipsei la vot.

„Insistenţa doamnei Macovei (Monica Macovei, invitată la România Exclusiv, n.r.) şi a acoliţilor lui Traian Băsescu este tocmai pentru a frauda referendumul, şi asta e cel mai grav, punând în discuţie cumpărarea absenţei. Cel mai grav lucru este că există posibilitatea, chiar mai greu de depistat, să fraudeze în felul următor: nu te duce la referednum , vino luni şi controlez lista şi dacă nu te-ai dus îţi dau 50 de lei. Există o anumită tentativă de care am auzit, să adune buletinele: «dom’le, lasă buletinul aici ca să nu ai cu ce să te duci la vot»”, a spus Duvăz.

Prezentă de asemenea în emisiune, Monica Macovei a replicat afirmând că adversarii plătesc dublu pentru ca oamenii să mearg la vot: „Sau du-te la referendum, votează da şi îţi dau 100 de lei. Aţi mai făcut asta”.

Pentru referendumul de pe 29 iulie, PDL a cerut şi instalarea de camere de supraveghere în secţiile de votare.