Acupunctura cosmetică, noua armă a femeilor în războiul cu îmbătrânirea GALERIE FOTO

Acupunctura cosmetică este noua armă a femeilor în lupta lor cu efectele îmbătrânirii. Cât de eficientă este aceasta în obţinerea unui lifting facial faţă de clasicul cuţit ne explică specialiştii.

24 iun. 2013, 18:47

Vremea Botoxului a apus. Acum este vremea acupuncturii cosmetice.  Este o nouă armă împotriva efectelor îmbătrânirii şi deja este preferată de vedete ca Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow sau Jennifer Aniston.

Samara Reid, o specialistă în acupunctura facială, afirmă că numărul persoanelor care cer asemenea procedură a crescut foarte mult în lunile recente. „Clientele caută remedii naturale împortiva procesului de îmbătrânire. Ele chiar nu vor să îşi injecteze otrăvuri în obraji şi în feţele lor”, spune Samara.

Cele care au încercat această metodă, precum şi specialiştii care o practică spun că aceasta înlătură în primul rând ridurile superficiale, oferă un lifting natural al pielii şi îmbunătăţeşte atât culoarea pielii, cât şi textura acesteia, scrie Daily Mail.

Efectele unui astfel de procedeu durează aproximativ trei luni, iar procedeul în sine este o şedinţă care nu durează mai mult de 45 de minute.

Cum funcţionează

„Când acele sunt înfipte în punctele de presiune se eliberează energie şi endorfine. Aceste traume minore îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi stimulează creşterea celulelor din nou, creând efectul de întinerire. De asemenea, traumatizarea pielii prin înfigerea acelor stimulează şi producerea de colagen, proteină ce menţine tinereţea şi elasticitatea pielii”, a explicat specialista.

Acupunctura este o formă a medicinei chineze de peste 2.000 de ani.  Ace fine erau înfipte în piele, în anumite puncte ale corpului, iar această tehnică era folosită pentru a trata aproape orice sufeinţă, de la dureri de spate şi migrene, până la probleme de fertilitate.