Actriţa care a jucat rolul Veronicăi a câştigat primul proces pentru drepturile de autor

Actriţa Lulu Mihăescu a câştigat primul proces pentru filmul "Veronica". Avocatul care a reprezentat-o în instanţă pe artistă primeşte însă mai mulţi bani decât aceasta.

13 mart. 2013, 09:01
Actriţa care a jucat rolul Veronicăi a câştigat primul proces pentru drepturile de autor

Lulu Mihăescu, actriţa care a jucat rolul Veronicăi, a câştigat un proces cu una dintre societăţile care au comercializat pe DVD patru dintre filmele în care ea a jucat. În aceste filme, Lulu Mihăescu a fost colegă cu mari actori români, precum Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Vasilica Tastaman, Florian Pittiş şi George Mihăiţă, scrie cancan.ro.

Deşi interpreta Veronicăi ceruse 20.000 de euro despăgubiri pentru neplata drepturilor de autor, instanţa a decis ca actriţa să primească doar 3.000 de lei. Cel mai câştigat din acest proces a ieşit avocatul actriţei, al cărui onorariu de aproape 4.800 de lei va fi plătit de firma care a pierdut procesul cu Lulu Mihăescu.

Decizia nu este definitivă si poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Lulu Mihăescu are acum 45 de ani şi de 16 locuieşte în oraşul canadian Vancuver unde predă lecţii de pian. Actriţa luptă de mai bine de cinci ani prin instanţele româneşti pentru a-şi obţine drepturile de autor.

Vezi şi Transformarea Veronicăi. Vezi cum arată îndrăgita actriţă, la 41 de ani de la filmări