Actorul Victor Radovici, dus la Spitalul Floreasca după ce i s-a făcut rău la Teatrul Excelsior

Actorul Victor Radovici a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, miercuri la prânz, după ce i s-a făcut rău la Teatrul Excelsior, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 10:26
Actorul Victor Radovici, dus la Spitalul Floreasca după ce i s-a făcut rău la Teatrul Excelsior

Sursele citate au precizat că la Teatrul Excelsior a fost chemat un echipaj de la ambulanţă, pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Victor Radovici.

Echipajul medical a stabilit, din primele investigaţii, că Victor Radovici are o suferinţă cardiacă şi a decis să îl transporte la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

În vârstă de 71 de ani, Victor Radovici este actor şi a fost şi director artistic la două teatre pentru copii, cărora le-a dedicat peste patru decenii din viaţă. De asemenea, în 1959, alături de Ileana Stana Ionescu, Florin Piersic, Leopoldina Bălănuţă, a făcut parte din grupul care a fondat Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde a jucat numeroase roluri. Între 1960 şi 1964 a jucat şi în spectacole ale Teatrului din Ploieşti, condus pe atunci de Toma Caragiu.

Din 1964, Victor Radovici s-a dedicat teatrului pentru copii, ca actor şi ca director artistic. Astfel, în 1984, a devenit director adjunct artistic la Teatrul „Ion Creangă” (unde a fost angajat actor din 1964). Din 1990 l-a urmat pe Ion Lucian, fiindu-i adjunct la Teatrul Excelsior, de asemenea dedicat celor mai mici spectatori.

Victor Radovici a jucat în numeroase spectacole, participând şi la numeroase turnee peste hotare, în Franţa, Bulgaria, Canada, SUA, Japonia. Printre aceste spectacole se numără „Nu treziţi un copil care visează”, de Eugen Ionescu, „Cocoşelul neascultător”, de Ion Lucian, şi „Act veneţian”, de Camil Petrescu.

Pe lângă activitatea artistică, el a desfăşurat şi o bogată activitate pedagogică, la Facultatea de Arte Hyperion.