ACCIDENTUL din Muntenegru. Vezi LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica

19 români aflaţi în vacanţă în Muntenegru au murit duminică într-un accident cumplit produs pe podul Grlo. La ieşirea dintr-un tunel, autocarul a rupt un parapet şi s-a prăbuşit 40 de metri într-o prăpastie. 28 de persoane, între care şi un copil de şapte ani, au scăpat cu viaţă şi au fost transportate la un spital din capitala Podgorica. Şase dintre turiştii români sunt în stare gravă.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 06:43
ACCIDENTUL din Muntenegru. Vezi LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica

Pe site-ul clinicii din Podgorica, unde au fost transportaţi turiştii români răniţi în accidentul rutier produs duminică pe drumul national Kolasin – Podgorica, pe podul „Grlo, a fost publicată lista victimelor. Din cele 32 de persoane transportate, una era deja decedată, două au murit la scurt timp de la sosirea la spital, iar şase se află la terapie intensivă. Restul de 22 de persoane se află internate în diferite secţii ale spitalului.

LISTA ROMÂNILOR INTERNAŢI LA CLINICA DIN PODGORICA:

Clinica de Ortopedie și Traumatologie:

1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobaț
3. Georgeta Marinescu
4. Victor Vulpe
5. Gheorghe Roibu
6. Niculescu Ana Mihaela

Clinica de oftalmologie:

1. Mariana Sora
2. Liliana Dorobantu
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobaț Florin
5. Mester Elena

Chirurgie toracică

1. Elena Roibu
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Olga Elena Hutchinson
5. Rodica Radu

Clinica de ORL și chirurgie maxilo-facială:

1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestivă:

1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastică:

1. Leescu Georgeta

Neuro-chirurgie:

1. Nitu Gheorghita

De asemenea, la spitalul din Podgorica mai sunt internate alte şapte persoane la terapie intensivă, cărora nu li se poate dezvălui numele, fiind inconştiente.

19 români au murit şi alți 28 au fost răniți într-un accident de autocar produs în Muntenegru. Printre victime se află şi un copil, care este rănit.

În autocar se aflau 47 de turiști, între care un copil de şapte ani, doi șoferi şi un ghid. La nivelul Ministerului Afacerilor Externe s-a format o celulă de criză, o aeronavă militară fiind deja la locul tragediei. MAE a deschis şi două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit în prăpastie: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

Excursia din Muntenegru a fost organizată de Mareea Travel. Autocarul prăbuşit în prăpastie aparţinea Gregory Tour.

Turiştii români plecaseră într-un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. Cei mai mulţi dintre turişti erau pensionari.