CARNAGIU la Iaşi. 11 oameni AU MURIT, după ce un tren a lovit în plin o maşină VIDEO

11 persoane, între care doi minori, au murit, duminică, la Iaşi, după ce maşina în care se aflau a fost izbită în plin de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din zona Antibiotice Iaşi, informează România TV.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 12:08
CARNAGIU la Iaşi. 11 oameni AU MURIT, după ce un tren a lovit în plin o maşină VIDEO

Accidentul s-a produs la intrarea în oraş, la o trecere la nivel cu calea ferată. Şoferul unui autovehicul în care se mai aflau încă zece persoane nu a respectat semnalele luminoase care anunţau venirea trenului şi a forţat trecerea, însă maşina a fost lovită în plin de un tren care circula cu mare viteză, spre Dorohoi.

În urma impactului foarte puternic, opt persoane au murit pe loc, o a noua după ce medicii au încercat să-i acorde primul ajutor, iar alte două persoane grav rănite au fost transportate la spitale din Iaşi, dar au decedat ulterior. Corpurile au rămas încarcerate între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia celor de la Descarcerare, după ce vehiculul a fost târât de tren aproximativ 200 de metri. La faţa locului au intervenit patru echipaje ale ISU Iaşi.

Potrivit martorilor, în maşină a fost găsită o sticlă de bere desfăcută, însă nu se ştie dacă şoferul a băut sau nu din ea. Circulaţia rutieră şi feroviară au fost întrerupte până la eliberarea zonei. Autoturismul a fost lovit în plin şi târât pe o distanţă de câteva sute de metri de trenul Regio care circula pe ruta Iaşi-Dorohoi.

Potrivit medicilor, copilul de 14 ani, care a fost transferat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral sever, hemoragie intracraniană, contuzie forte de torace şi abdomen, fractură de bazin şi fractură de femur. El a fost intubat şi ventilat mecanic, iar în cursul serii de duminică a decedat.

Tânărul de 26 de ani a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu ruptură hepatică, renală şi de splină, fractură deschisă şi multiple leziuni craniene. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă ulterior a murit. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, afirma că şoferul autoturismului Volkswagen Sharan nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP de la trecerea la nivel cu calea ferată.

În faţa autoturismului lovit de tren a trecut o altă maşină. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea respectivă„, spunea Chelaru.

Între cele 11 persoane decedate se află şi un copil de trei ani, fratele băiatului de 14 ani. Cele 11 persoane din autovehiculul lovit de tren se întorceau de la cules struguri. Autoturismul în care se aflau cei 11 are o capacitate de şapte locuri. În urma accidentului, circulaţia feroviară în zonă a fost blocată.