Accident în Baia Mare: Un şofer a fost la un pas să producă o explozie după ce a evitat o pisică

Un şofer a fost cât pe ce să arunce în aer o casă după ce a spart o ţeavă de gaze, informează România TV. Tânărul, care avea permis de doar câteva luni, spune că a pierdut controlul volanului după ce o pisică ia tăiat calea.

31 mart. 2013, 10:10
Accident în Baia Mare: Un şofer a fost la un pas să producă o explozie după ce a evitat o pisică

Şoferul dubei a pierdut cotrolul volanului după ce ar fi vrut să evite o pisică. În acel moment a intrat cu viteză într-un stâlp şi în colţul unei case unde a spart o ţeavă de gaze. Proprietarii au sărit ca arşi când au auzit bubuitura puternică.

Marele pericol constă în afectarea reţelei de gaz care putea să explodeze sau dacă nu era stâlpul putea fi afectată casa„, a spus proprietarul casei.

Zona a fost izolată până când muncitorii de la gaze au oprit alimentarea cu gaz a imobilului.

„Am intervenit pentru eliberarea zonei, blocarea circulaţiei. Am tractat autoduba de pe conducta de gaz care sufla puternic ca să poată interveni specialiştii de la E.ON Gaz”, a declarat Petre Chira, pompier.

Şoferul avea permis doar de câteva luni. El este acum cercetat de poliţişti.

„Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum pierde controlul autoturismului, pătrunde pe contrasens izbindu-se de stâlpul de curet electric situat în faţa imobilului. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, a precizat Achim Vasile, poliţist SPR Baia Mare.

Tânărul trebuie să achite pagubele provocate.