Accident grav în Bistriţa-Năsăud. Un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă la spital VIDEO

Un tânăr a murit miercuri seara, iar prietenul său este în stare critică după ce maşina în care se aflau a intrat într-un cap de pod, informează România TV. Martorii spun că autoturismul circula cu viteză. Mai mult, pe bancheta din spate, poliţiştii au găsit mai multe sticle de alcool.

28 feb. 2013, 07:51
Accident grav în Bistriţa-Năsăud. Un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă la spital VIDEO

Tragedia s-a produs pe DN 17, în zona localităţii Rusu Bârgăului. Martorii spun că maşina avea viteza mare şi mergea în zigzag. Şoferul de 30 de ani a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de un cap de pod.

„În urma acrosajului în capul de pod a rezultat decesul conducătorului auto şi rănirea gravă a pasagerului din autovehicul”, a declarat Viorel Morariu, inspector Poliţia Rutieră.

Maşina a fost avariată serios în urma impactului, iar şoferul a rămas prins între fiare.

„Şoferul autoturismului era decedat. Acesta a rămas încarcerat. Pentru a-l putea extrage, pompierii militari au îndepărtat mai multe elemente de caroserie”, a precizat Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistriţa-Năsăud.

Prietenul şoferului a scăpat cu viaţă pentru că purta centura de siguranţă.

„Purtător de centură de siguranţă, pasagerul dreapta faţă a avut şansa de a supravieţui. Este stabil hemodinamic, respirator”, a adăugat Ionuţ Constantin, medic SMURD.

Medicii au constatat că ambii tineri erau în stare de ebrietate avansată. Mai mult, poliţiştii au găsit pe bancheta din spate mai multe sticle de whisky.