ACASĂ la Dinu Patriciu. Vila din Snagov a omului de afaceri este ca un muzeu VIDEO

Dinu Patriciu s-a întors acasă, după şase luni de recuperare, în urma transplantului de ficat. Casa impresionantă de lângă Snagov este ca un muzeu în care poţi admira zeci de tablouri colecţionate de omul de afaceri. Dinu Patriciu a făcut oficiile de ghid pentru o echipă România TV.

14 apr. 2013, 15:36

Unul din tablourile preferate ale lui Patriciu este „Aisha” lui Camil Ressu, operă estimată la 160.000 de euro în 2009.

A fost cumpărat în 1929 de doctorul Dona cu o sumă, dacă îmi aduc bine aminte, de 80.000 lei aur. Astăzi această sumă ar însemna vreo 3 milioane de euro. Valoarea acelui tablou nu e 3 milioane astăzi pentru că trăim într-o ţară încă săracă„, explică omul de afaceri.

Aceia sunt ‘Macii’ lui Luchian. Macii şi crizantemele sunt cele mai cunoscute, dar nu înseamnă că sunt şi cele mai frumoase”, a spus Patriciu, arătând către un tablou care face 210.000 de euro.

În colecţie se regăseşte şi tabloul la care lucra Nicolae Grigorescu atunci când a murit. „În monografia despre Grigorescu a lui Vlahuţă e o poză cu atelierul lui Grigorescu în ziua în care a murit şi pe şevalet se afla acest tablou, o bisericuţă”, a arătat Dinu Patriciu către un tablu neterminat.

Omul de afaceri este colecţionar de pe vremea când era student doar. „Am început să cumpăr de foarte tânăr”, povesteşte Dinu Patriciu.

CITEŞTE ŞI Patriciu, după transplant: M-am agăţat de viaţă. Faptul că am reuşit, e un noroc! Eram un schelet