A vrut un micro porc, dar s-a ales cu un monstru de peste 100 de kilograme FOTO

În urmă cu câţiva ani era la modă să ai ca animal de companie un micro porc. O femeie din Marea Britanie a vrut un asemenea porcuşor acasă, numai că odată cu trecerea timpului a avut o mare surpriză. Literalmente.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 08:50

În urmă cu 3 ani, Janey Byrne a cumpărat un micro porc. A plătit Meeka 350 de lire şi era bucuroasă că are acasă un astfel de animăluţ, care la momentul acela era mai mic decât pechinezul pe care îl avea deja. Mai ales că persoana de la care îl cumpărase îi garantase că nu va creşte mai mare decât un câine de talie medie.

Micro porcii sunt dezvoltaţi complet la vârsta de doi ani, când sunt înalţi cam până la genunchiul omului şi cântăresc 12-13 kilograme. Numai că Meeka a continuat să crească şi după această vârstă. Şi încă cum!

„Prietenii mă întrebau dacă sunt sigură că este un micro porc. Eu am crezut că da, dar că e unul cu o mare problemă de greutate”, spune Janey.

Într-adevăr o mare problemă. Pentru că Meeka are acum, la trei ani, nu mai puţin de 108 kilograme. Adică de nouă ori mai mult decât ar fi trebuit să cântărească.

Mâncarea „porcuşorului” o costă pe femeie în jur de 200 de lire pe lună. Într-o săptămână acesta mănâncă cel puţin 10 sacoşe de mere şi morcovi.

Veterinarii au stabilit însă că micro porcul englezoaicei este de fapt un porc vietnamez. Acum, crescătorul de la care a cumpărat animalul cu trei ani în urmă este de negăsit.

Totuşi, în ciuda dimensiunilor pe care le are Meeka, femeia nu vrea însă să renunţe la ea sub nicio formă. „La început am fost şocaţi, am crezut că o să ne mănânce cu totul, dar acum este mai educată şi este imposibil să n-o iubeşti. Nu aş schimba-o pentru nimic în lume”, spune Janey.