A renunţat la salariul din Franţa pentru unul de zece ori mai mic, în România VIDEO

A renunţat la un salariu de 4.000 de euro din Franţa şi a ales să lucreze în Spitalul Marie Curie din Capitală, pe un salariu de zece ori mai mic. Este povestea incredibilă a unei doctoriţe specializată în chirurgie, care s-a întors în România pentru că vrea să salveze vieţile copiilor. Deşi prezenţa ei la spital este vitală, a avut ceva de aşteptat până a fost încadrată cu carte de muncă.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 18:19
A renunţat la salariul din Franţa pentru unul de zece ori mai mic, în România VIDEO

Anca Mandache are 35 de ani. S-a specializat în străinătate în chirurgie cardiacă pediatrică, iar timp de şase ani a lucrat la o clinică din Marsilia. A aflat de povestea crâncenă de la secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului Marie Curie, care stă închisă, pentru că nu există personal medical specializat. Aşa s-a hotărât să vină în ţară.

Numai că angajarea la spital nu a fost aşa cum şi-ar fi închipuit. A fost nevoită să aştepte câteva luni, până când Ministerul Sănătăţii a deblocat posturile, iar Ministerul Finanţelor a aprobat bugetul de salarii.

„În străinătate câştigam în jur de 4.000 de euro şi aici cred că voi primi 400 de euro. E viaţa unui copil, contează mai mult decât banii”, a spus Anca Mandache.

Medicul a fost ca o gură de aer pentru secţia de chirurgie cardiacă, pentru că ea va fi cea care va salva vieţile micuţilor cu probleme de sănătate grave.
„Orice minut înseamnă încă un caz un copil decedat, pentru că noi nu am fost gata la timpul potrivit. Totul se cuantifică în vieţi”, a spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Medicii speră ca secţia să fie deschisă cât mai repede. O operaţie cardiacă ajunge la 20.000 de euro în străinătate. Din această sumă s-ar putea asigura funcţionarea secţiei pentru câteva luni, timp în care mai mulţi copii ar primi şansa la viaţă.