A murit fostul antrenor de judo al lui Vladimir Putin, „al doilea tată” al preşedintelui

Anatoli Rahlin, antrenorul de judo care a spus odată că a fost 'al doilea tată' pentru preşedintele rus Vladimir Putin, a murit miercuri dimineaţă la Sankt Petersburg, a anunţat Federaţia Rusă de Judo, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 12:48
A murit fostul antrenor de judo al lui Vladimir Putin, „al doilea tată” al preşedintelui

În vârstă de 75 de ani, Rahlin se lupta de mulţi ani cu o boală chinuitoare, care nu a fost dezvăluită.

Rahlin l-a antrenat pe Putin timp de 15 ani, începând de la momentul când viitorul colonel KGB şi lider de la Kremlin avea 13 ani. Legătura dintre ei a fost atât de puternică încât, potrivit unui articol din 2000 din Vanity Fair despre Vladimir Putin, Rahlin a fost chemat de Kremlin pentru un dineu privat cu preşedintele la o zi după instalarea acestuia în funcţie.

‘Am fost cu el timp de 15 ani. Mama sa a murit, tatăl său a murit. Sunt un al doilea tată’, a spus Rahlin pentru revista Vanity Fair.

În cariera sa de 50 de ani, Rahlin a antrenat mai multe personalităţi ale elitei ruse, printre care omul de afaceri miliardar Arkadi Rotenberg şi aliatul politic al lui Putin, Vasili Şestakov, ambii fiind parteneri de antrenament ai preşedintelui.

Rahlin a condus, până la momentul decesului, o academie de sport pentru tineri la Sankt Petersburg.

În luna mai, Putin i-a înmânat lui Rahlin, cu ocazia împlinirii a 75 de ani, ‘medalia de onoare’ pentru reuşitele sale în judo.

VEZI ŞI Preşedintele rus, cu vedete: Află ce pasiuni comune au Vladimir Putin şi Steven Seagal