A mers cu 130 km/h prin oraş, dar nu primeşte amendă. Vezi explicaţia poliţiştilor VIDEO

Un şofer inconştient a condus cu 130 de kilometri pe oră prin Sibiu, s-a filmat, dar poliţiştii nu pot să-l amendeze. Deşi a încălcat legea, poliţiştii spun că imaginile nu sunt de ajuns, ci mai trebuie găsiţi şi martori.

05 mart. 2013, 21:28
A mers cu 130 km/h prin oraş, dar nu primeşte amendă. Vezi explicaţia poliţiştilor VIDEO

Şoferul, elev la un liceu din Sibiu, îşi luase permisul de mai puţin de două luni. El a fost filmat de un prieten, aflat pe locul din spate în timp ce „zboară” cu maşina prin oraş. Tânărul este la un pas să se răstoarne într-o curbă, din cauza vitezei prea mari. Prietenii aflaţi cu el în maşină îl încurajează să apese mai tare pedala de acceleraţie. Cel din dreapta se dă drept poliţist şi îi spune că şofează bine, informează România TV.

Reacţia reprezentanţilor Poliţiei din Sibiu este incredibilă. Oamenii legii l-au identificat pe vitezoman, dar spun că nu pot să-l sancţioneze deoarece nu au încă martori la cursa băiatului. Ei spun că nu pot fi folosite imaginile deoarece nu sunt omologate.

„Nu poate fi luată măsura de sancţionare împotriva celor care le săvârşesc, dacă aceste fapte ilicite nu sunt coroborate cu alte probe sau mijloace materiale de probă, respectiv martori, înscrisuri sau filmări realizate cu mijloace tehnice omologate, aflate în dotarea Poliţiei Române”, a explicat Bogdan Maxim, şef birou serviciu al Poliţiei Rutiere Sibiu pentru gândul.info.

O cursă asemănătoare a avut loc şi la sfârşitul lunii februarie pe drumul naţional Timişoara-Lugoj. Un şofer a fost filmat de un alt pasager din maşină, în timp ce gonea cu 200 de kilometri la oră. Inconştienţa şoferului atinge cote maxime atunci când, deşi se află prin localitate, nu merge cu mai puţin de 170 de kilometri la oră. Şi în acest caz, poliţia a spus că nu are ce să îi facă.

Doar vitezomanii prinşi cu aparatul radar pot fi amendaţi.