A început evaluarea copiilor pentru clasa zero. Vezi unde sunt centrele din Capitală

Emoţii pentru părinţi, dar şi pentru cei mici. Luni începe evaluarea preşcolarilor pentru înscrierea în clasa zero. Micuţii vor da, astfel, primul examen din viaţa lor, acesta fiind primul an în care clasa pregătitoare se mută în şcoli.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 08:38
A început evaluarea copiilor pentru clasa zero. Vezi unde sunt centrele din Capitală

Evaluarea psihosomatică a copiilor se va face în prezenţa părintelui sau a tutorelui legal şi va dura aproximativ 10 minute. Copilului îi sunt adresate câteva întrebări de către un specialist.

Cei care nu vor primi un răspuns afirmativ la aceastră evaluare vor fi înscrişi în grupa mare la grădiniţă.

Rezultatul va fi trimis în scris părinţilor, însă nu va putea fi contestat de către aceştia.

Potrivit metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I, elaborată de către MECTS, evaluarea preşcolarilor în Capitală se va face, în perioada 20 – 29 februarie, la oricare dintre cele şase centre şi anume Şcoala nr. 5 „Corneliu Popescu”, Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 190 „Marcela Peneş”, Şcoala nr. 128 şi Şcoala nr. 117.

ISMB mai spune că toate informaţiile privind unităţile de învăţământ desemnate ca centre de evaluare, programul acestora, precum şi alte informaţii referitoare la cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, în anul şcolar 2012-2013, pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti la adresa www.ismb.edu.ro – la pagina „Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare” şi în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu nivel primar.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor are loc în perioada 20-29 februarie.