A început curăţenia la Dinamo. Antrenorul Cornel Ţălnar a fost dat afară

Ionuţ Negoiţă, acţionarul principal al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, a anunţat că tehnicianul Cornel Ţălnar nu mai este antrenorul principal al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

29 mai 2013, 13:39
A început curăţenia la Dinamo. Antrenorul Cornel Ţălnar a fost dat afară

Despre Cornel Ţălnar vorbim ca despre fostul antrenor al lui Dinamo Bucureşti” a declarat Ionuţ Negoiţă pentru postul de televiziune Digi Sport.

Antrenorul are rolul să lucreze cu fotbaliştii, să-i remonteze. De unde, că antrenorul mai rău îi inflamează şi aruncă vina pe ei. Antrenorul îi aţâţa împotriva patronului. Aţi văzut, Mircea Rednic a fost demis, deşi a terminat pe locuri de cupe europene, doar pentru că a făcut câteva greşeli. Eu am avut prea multă răbdare”, a mai spus Negoiţă.

În continuare, Ionuţ Negoiţă a menţionat că va aduce legende dinamoviste la club, amintind numele fostului atacant Dudu Georgescu: ”Eu îmi văd de treaba mea, voi veni cu persoane noi, voi veni cu legende, cum este Dudu Georgescu, cel mai mare fotbalist, care are şi caracter”.

Dinamo Bucureşti a învins pe Oţelul Galaţi, marţi seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 34-a, ultima, a Ligii I de fotbal, dar riscă să piardă locul 5 în favoarea echipei FC Vaslui, dacă aceasta va lua un punct în ultimul meci, cu CSMS Iaşi. Dinamo a ratat calificarea în cupele europene în acest sezon.

La rândul său, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat că nu este surprins de posibilitatea să fie înlăturat din cadrul clubului, considerând că a fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea grupării alb-roşii. „Nu prea mă simt bine, am avut un puseu de tensiune. Nu vreau să comentez strategia lor, eu am păreri particulare despre fotbal, nimic nu se poate câştiga peste noapte. Probabil că încearcă să câştige timp. Ar trebui păstrat un filon de echipă, trebuie aduşi fotbalişti pe posturile deficitare, trebuie promovaţi tinerii, e o muncă grea, de competenţă. E o muncă făcută de admiratori şi de pasionaţi de fotbal sau de puterea pe care ţi-o dă naşterea prin fotbal.

Problema care se pune este că e foarte greu să reconstruieşti o echipă de la zero. Mai ales că era o atmosferă bună la Dinamo. Să nu uităm că în etapa a noua din retur Dinamo era pe primul loc. La Bistriţa apoi a ieşit scandalul, când au spus că aduc 30 de jucători. Nu ai voie să faci aşa ceva, mai ales la noi, un popor emoţional. Şi de aici s-a ales praful. Mai multe nu pot să comentez, nu am fost întrebat, nu am fost solicitat. Cred că eu am fost ostracizat din momentul în care s-a schimbat conducerea. Şi probabil că mai sunt şi istorii mai vechi„, a declarat Cornel Dinu, pentru Mediafax.