A furat cardul unui coleg şi s-a aruncat în râu, spunând că a fost tâlhărit

Un tânăr de 19 ani din Harghita care a furat cardul bancar al unui coleg s-a aruncat într-un râu, de teamă că va fi descoperit, el spunându-le apoi celor care l-au găsit pe stradă, ud şi îngheţat, că a fost tâlhărit şi aruncat în apă.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 17:09
A furat cardul unui coleg şi s-a aruncat în râu, spunând că a fost tâlhărit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că Poliţia Odorheiu Secuiesc a fost anunţată, luni seară, de către un localnic că a găsit pe stradă un tânăr ud şi parţial îngheţat, care i-a relatat că a fost atacat de doi bărbaţi care i-au furat 800 de lei, haina şi un rucsac, apoi l-au aruncat în râul Târnava.

Tânărul de 19 ani, din comuna Feliceni, a fost dus la spital în şoc hipotermic, iar poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului, stabilind că există neconcordanţe între datele obţinute prin anchetă şi cele reclamate de către victimă, care le-a spus că, în timp ce mergea pe puntea de peste râul Târnava, a fost atacat din spate de doi necunoscuţi „înalţi şi urâţi”, care i-au sustras banii, i-au smuls geaca şi un rucsac, după care l-au împins peste balustradă, în râu.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul de 19 ani este suspectat de furtul unui card bancar de la un coleg de serviciu, card pe care era scris şi codul PIN şi de pe care a scos suma de 200 de lei, pe care a cheltuit-o la jocuri mecanice de noroc.

Colegul de serviciu păgubit a fost contactat de oamenii legii, acesta confirmând că îi lipseşte cardul şi că a depus plângere pentru furt.

Tânărul şi-a recunoscut fapta şi faptul că simulat că a fost tâlhărit, relatând că a intrat singur în râul Târnava, s-a rostogolit în apă, apoi şi-a aruncat hainele şi actele într-un container de gunoi, de teamă că va fi prins.