A fost aleasă Miss Russia, dar bucuria s-a transformat în coşmar. Ce a păţit Elmira Abdrazakova

Oficial, Rusia se mândrește că este o țară diversă, multiculturală, dar când Elmira Abdrazakova - fiica unei mame rusoaice și a unui tată tătar din Oblast Kemerovo - a fost încoronată Miss Rusia 2013, pe 2 martie, etnicii ruşi şi-au arătat o faţă mai puţin permisivă.

07 mart. 2013, 18:53
A fost aleasă Miss Russia, dar bucuria s-a transformat în coşmar. Ce a păţit Elmira Abdrazakova

Reacția on-line la câştigarea prestigiosului titlu de Miss Rusia a fost de ajuns pentru a șterge zâmbetul de pe fața Elmirei Abdrazakova. În câteva ore de la victorie, o avalanșă de mesaje pline de ură, cu insulte etnice, au apărut pe pagina ei de socializare de la naționaliştii ruşi.

O persoană a scris că ar trebui să existe o lege care să le interzică „femeilor tătare” să participe la concursuri de frumuseţe.

O altă persoană a scris că „o țigancă nu poate fi imaginea Rusiei.”

Reacția a determinat-o pe Elmira Abdrazakova să-şi închidă pagina de socializare de pe site-ul Vkontakte.ru, în scopul de a evita provocările viitoare, potrivit Radio Free Europe. Ea a spus că observațiile au fost motivate de „rasism sau un fel de naționalism”, dar a adăugat că oamenii din lumina reflectoarelor trebuie să se aștepte la reacții negative.