A doua zi de BACALAUREAT. Elevii susţin proba orală la limba română

Marţi este a doua zi a examenului de maturitate. Abia a început examenul de Bacalaureat, că au şi apărut primele incidente. Luni, opt candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze. Pe de altă parte, absolvenţii de liceu nici nu s-au îngrămădit să se înscrie la examen. Peste 100.000 de absolvenţi au lipsit de pe liste. De asemenea, ca în fiecare an, ţinuta adecvată nu a fost pe înţelesul absolvenţilor de liceu. 

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 06:32
A doua zi de BACALAUREAT. Elevii susţin proba orală la limba română

Absolvenţii de liceu încep ziua de marţi cu inima strânsă de emoţii. Este a doua zi de BAC şi ei trebuie să susţină proba de limbă română oral.

Luni a fost prima zi a examenului de maturitate şi au şi apărut primele incidente. Opt candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze. Pe de altă parte, absolvenţii de liceu nici nu s-au îngrămădit să se înscrie la examen. Peste 100.000 de absolvenţi au lipsit de pe liste. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, că nu are nicio emoţie în privinţa modului de desfăşurare a examenului de Bacalaureat.

„Ţinuta adecvată” a fost greşit înţeleasă şi anul acesta de câţiva elevi. Parada modei a fost un real succes în prima zi de Bacalaureat. Fetele au venit aranjate ca pentru club. Bluze viu colorate, pantaloni tăiaţi, telefoane roz şi ochelari de soare cu branduri cunoscute. Nu au lipsit unghiile roşii, pantalonii pescăreşti, fustele scurte, blugii tăiaţi şi fiţele băieţilor de bani gata.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 a început, luni, la ora 12.00, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) ce se va desfăşura în intervalul 11-13 iunie. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

După proba orală la limba şi literatura română, în intervalul 13-15 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) – croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), între 25 şi 27 iunie.

CITEŞTE ŞI:

VEZI Ce urmăresc profesorii la proba de competenţe orale la limba română

GHIDUL candidatului la BACALAUREAT 2012. VEZI ce poţi lua cu tine în sala de examen

Liber la BAC pentru piţipoance şi cocalari. Metodologia nu explică ce înseamnă ţinută adecvată

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.