A crezut că este însărcinată, însă avea cancer: O boală rară mimează simptomele sarcinii

O tânără căreia doctorii i-au spus că este însărcinată a fost îngrozită să afle că are, de fapt, cancer.

12 mart. 2013, 15:12
A crezut că este însărcinată, însă avea cancer: O boală rară mimează simptomele sarcinii

Frankie Wedgewood, în vârstă de 22 de ani, din Marea Britanie, şi logodnicul său Will Fisher au devenit părinţii unui băieţel în septembrie 2011. După şase luni, Frankie a început să aibă dureri de stomac, iar doctorii i-au spus că este din nou însărcinată.

„Eu ştiam, însă, că nu sunt însărcinată întrucât logodnicul meu lucrează în Armată şi era plecat în misiune, aşa că  era imposibil. La început, doctorul credea că am o sarcină ectopică, dar testele au arătat că nu era cazul. Pe ecografii nu apărea nimic. A fost o perioadă tulburătoare, habar nu avea ce se întâmplă. Mi s-au făcut mai multe teste şi mai multe ecografii”, povesteşte Frankie.

În mai 2012, tânăra a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer care mimează sarcina. Doctorii au descoperit că ea avea Choriocarcinoma, o formă de cancer care provine dintr-o sarcină. Tumorile cresc în celulele care, în mod normal, ar trebui să se dezvolte în placentă în timpul naşterii. Ele pot continua să crească chiar şi după îndepărtarea placentei.

Acest tip de cancer produce hormonul sarcinii, hCG, aşa că testul de sarcină va fi pozitiv chiar dacă femeia nu este în realitate însărcinată.

Choriocarcinoma este un tip de boală trofoblastică gestaţională, care nu se dezvoltă din celulele uterului precum cancerul cervical sau de endometru. Cele mai multe boli de acest tip nu sunt cancerigene, însă o parte din ele sunt maligne. Din fericire, toate formele acestei boli sunt tratabile, iar pacienţii se vindecă complet, în majoritatea cazurilor.

Frankie a făcut două runde de chimioterapie, iar acum şi-a terminat tratamentul cu succes. Ea va fi în continuare, însă, monitorizată.