A apărut aplicaţia care te scapă de stres. Vezi cum funcţionează

O nouă aplicaţiepentru telefoanele mobile care funcţionează cu sistemul Android poate detecta gradul de stres pe care îl poate induce un mesaj destinatarului. Creatorii aplicaţiei susţin că aceasta îi poate ajuta pe oameni să-şi gestioneze trăirile şi stresul "în cel mai bun mod cu putinţă".

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 11:44
A apărut aplicaţia care te scapă de stres. Vezi cum funcţionează

Aplicaţia poate prezice tonul mesajelor scrise înainte ca acestea să fie citite. Astfel, destinatarul mesajului nu va fi prins cu garda jos de mesaje ostile sau enervante.

Foloseşte mai multe coduri de culoare, în funcţie de tonul mesajelor. Pentru textele drăguţe alerta va fi de culoare verde, mesajele negative vor avea cod roşu, iar cele neutre vor fi marcate cu albastru.

Aplicaţia „Stress@Work” a fost creată la Universitatea din Portsmouth, iar scopul ei este să permită proprietarilor de smart phone să evite şocul provocat de mesajele neplăcute primite pe telefon, prin Facebook, SMS sau Twitter. Potrivit celor care au elaborat aplicaţia, aceasta nu face altceva decât să alerteze destinatarul cu privire la conţinutul mesajelor, modul în care acesta îşi gestionează reacţiile depinzând strict de fiecare persoană în parte.

Aplicaţia care te ajută să scapi de stres ar urma să fie pusă gratuit la dispoziţia celor interesaţi înainte de finalul lunii iunie.