Elevii dintr-o comună doljeană merg la şcoală cu căruţa, deşi au microbuz VIDEO

Cu toate că şcoala a fost dotată cu un microbuz, elevii din comuna Seaca de Pădure, judeţul Dolj, merg la şcoală cu căruţa. Zgribuliţi de frig şi doborâţi de ghiozdanele grele, cei mici aşteaptă în fiecare dimineaţă pe uliţă, în faţa porţilor, căruţa care îi duce la cursuri. În acest timp, microbuzul nou-nouţ zace în curtea primăriei şi nu poate fi folosit pentru că nu a fost obţinută încă licenţa de transport.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 11:50
Elevii dintr-o comună doljeană merg la şcoală cu căruţa, deşi au microbuz VIDEO

Uneori copiii aşteaptă minute bune în frig. Părinţii care au căruţe îi duc şi îi aduc pe toţi, prin rotaţie, de la cursuri. Primul copil, aflat în capul satului, urcă în căruţă la 7 şi jumătate. Până la şcoală, căruţa mai face multe opriri.

Părinţii elevilor din clasele I-IV din Seaca de Pădure au ajuns în această situaţie, deoarece microbuzul şcolar nu poate fi folosit. Cei micii se uită cu jind la maşina nouă, în care nu au urcat niciodată.

„Am aflat la un control făcut de poliţie că circulaţia acestui microbuz este de dosar penal. Microbuzul a ajuns în posesia noastră foarte târziu la sfârşitul lunii iunie”, a declarat Săndica Osiac, primar Seaca de Pădure.

Până când vor fi gata actele, copiii vor continua să meargă la şcoală îngheţaţi, în căruţă.