900 de sancţiuni au fost aplicate într-o zi şoferilor care transportau mărfuri periculoase

Aproape 900 de sancţiuni au fost aplicate într-o singură zi, în cadrul unor controale în trafic, la nivel naţional, vizând autovehiculele care transportă mărfuri periculoase.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 09:39
900 de sancţiuni au fost aplicate într-o zi şoferilor care transportau mărfuri periculoase

La sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au organizat o acţiune la nivel naţional de control în trafic a autovehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase, potrivit Mediafax.

Pe parcursul activităţilor, echipele de control au verificat modul în care transportatorii respectă prevederile legale în domeniu, dacă sunt respectate perioadele de conducere şi de odihnă, precum şi care este starea tehnică a acestor vehicule.

În cadrul activităţilor de control în trafic, la care au participat 572 de poliţişti rutieri şi 156 de inspectori de trafic din cadrul ISCTR, au fost verificate 2.302 autovehicule destinate transportului rutier de mărfuri periculoase.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, 14 vehicule au fost imobilizate, iar pentru efectuarea ilicită a acestui tip de transport, în două cazuri s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 16 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 58 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în urma acestor activităţi, au fost aplicate 892 de sancţiuni contravenţionale, 26 dintre acestea fiind pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat, 93 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, 11 pentru nerespectarea normelor impuse transportului mărfurilor periculoase şi 765 pentru nerespectarea normelor rutiere (133 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şase pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi cinci pentru neacordarea priorităţii de trecere, restul fiind pentru alte fapte).