6 cazuri uimitoare de copii crescuţi de animale

Copiii crescuţi de animale, ca Mowgli din Cartea Junglei, au poveşti uimitoare. Fie că au fost abandonaţi în sălbăticie, sau au crescut cu animalele domestice din cauza neglijenţei părinţilor, fiecare dintre ei a avut o dorinţă extraordinară de a supravieţui în cele mai vitrege condiţii.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 08:55
6 cazuri uimitoare de copii crescuţi de animale

1. Crescută de maimuțe

Când avea aproximativ cinci ani, Marina Chapman spune că a fost răpită, probabil pentru răscumpărare, dar a fost apoi abandonată în jungla columbiană, potrivit The Week. Pentru următorii cinci ani ea a trăit în sălbăticie şi a fost primită de către un grup de maimuțe capucin, despre care experții spun că sunt cunoscute că ar accepta copii mici în jurul lor. Animalele tinere au învățat-o pe Marina cum să prindă păsări și iepuri, cu mâinile goale, astfel încât ea a putut să supraviețuiască. Ea a revenit în lumea oamenilor când a fost recuperată de către vânători și vândută la un bordel, de la care a scăpat în cele din urmă.

2. Crescut de capre

În iunie 2012, asistenţii sociali din Rusia au descoperit un copil care a fost închis într-o cameră cu capre de către mama sa. Băiatul se juca şi dormea cu capre, dar hrana a fost aparent mai greu de găsit, pentru că el cântărea mai puțin decât un copil normal de vârsta lui. Când copilul a fost salvat, mama lui deja dispăruse. Medicii au încercat să obişnuiască copilul cu viața umană, dar au avut unele dificultăți. „El refuza să doarmă în pătuț. S-a băgat sub pat și a dormit acolo… Era foarte speriat de adulţi”, a spus un medic.

3. Crescut de pisici și câini sălbatici

În 2009, asistenţii sociali au mers la la un apartament neîncălzit într-un oraș din Siberia, unde au găsit o fată de 5 ani, pe care au numit-o „Natasha”. Deşi teoretic locuia cu tatăl ei și cu alte rude, Natasha era tratată ca unul dintre câinii și pisicile sălbatice cu care împărţea spațiu. Ca animalele cu care convieţuia, Natasha mânca ce prindea din vasele rămase pe podea. Ea nu știa niciun cuvânt și comunica doar cu sunete șuierate şi lătrat. Tatăl a fost de negăsit atunci când autoritățile au salvat fata, iar Natasha a fost plasată într-un orfelinat.

4. Crescut de pisici salbatice

Poliţia argentiniană a descoperit în 2008 un băiat abandonat, de 1 an, înconjurat de opt pisici sălbatice. Pisicile l-au ţinut pe băiat în viață în timpul nopților de iarnă geroase stând peste el și au încercat chiar să-l lingă de noroiul de pe corp. Băiatul a fost văzut mâncând resturi de alimente probabil aduse de pisicile sălbatice.

5. Crescut de câini sălbatici

Un băiat de 10 ani din Chile a fost găsit în anul 2001 într-o peșteră, cu o haită de câini. El stătuse acolo cel puțin doi ani. Băiatul avusese deja o copilărie grea și instabilă, fiind abandonat de părinții săi și fugind apoi de la orfelinat. Singur, copilul a căutat refugiu într-o haită de câini care l-a ajutat să caute mâncare şi chiar l-a protejat. Oficialii au declarat băiatul probabil a băut și lapte de la unul din câinii de sex feminin. „Ei au fost ca o familie pentru el”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

6. Crescut de lupi

Unul dintre cele mai bine documentate cazuri de copii crescuți de animale sălbatice este acela al Kamalei și Amalei, mai bine cunoscute sub numele de „copiii lup”. Descoperite în 1920, în junglele din Godamuri, India, fetele, în vârstă de 3 și aproximativ 8 ani, trăiau cu o lupoaică și puii ei. Nu se știe dacă fetele erau din aceeasi familie, dar bărbatul care le-a găsit pe fete, reverendul Jal Singh, le-a luat înapoi la orfelinat lui şi a încercat să le obişnuiască cu noul mediu. Deşi fetele au înregistrat unele progrese de-a lungul anilor, ele au murit din cauza bolilor, lăsându-l pe reverend să se întrebe „dacă lucrul corect ar fi fost să lase acești copii în sălbăticia în care i-a găsit.”