Mai mult de jumătate din bucureşteni vrea eliberarea lui Becali – sondaj

54% dintre locuitorii Capitalei vor eliberarea lui Gigi Becali, arată un sondaj Avangarde, realizat la comanda România TV. Potrivit respectivei cercetări, majoritatea celor care vor eliberarea lui Becali spun că principalul argument ar fi faptul că a trecut mult timp de la săvârşirea faptei. 

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 19:16
Mai mult de jumătate din bucureşteni vrea eliberarea lui Becali – sondaj

54% dintre bucureşteni s-au exprimat în favoarea eliberării lui Gigi Becali, în timp ce 25% au dat un răspuns negativ, susţine România TV.

La întrebarea care este principalul argument pentru eliberarea acestuia, 55% dintre respondenţi au indicat faptul că a trecut mult timp de la săvârşirea faptei, 13%  că a făcut acte de caritate, 12% că e nevinovat şi 1% că este simpatic.

De asemenea, 45% din populaţia Capitalei consideră că sentinţa a venit la ordin politic, în timp ce 30% spun că nu a fost vorba despre o condamnare politică. 

Cât despre averea lui Becali, 33% dintre români sunt de părere că patronul echipei Steaua şi-a dobândit-o în mod legal, în timp ce 23% dintre ei cred exact opusul.

La întrebarea dacă Gigi Becali reprezintă un model de succes în viaţă, părerile au fost în mod egal împărţite. 36% dintre români au răspuns că Gigi Becali reprezintă pentru ei un model, în timp ce acelaşi număr nu poate spune acelaşi lucru despre omul de afaceri.

Sondajul a fost realizat în perioada 21-23 mai de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, la comanda România TV. Eşantionul este reprezentatitv pentru populaţia neinstituţionalizată din Bucureşti, cu o eroare maximă tolerată de plus minus 3,7%.

Gigi Becali a cerut întreruperea executării pedepsei cu închisoarea, motivând că este singurul întreţinător al familiei, susţine România TV. Solicitarea finanţatorului Stelei a fost depusă de către avocaţii săi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă ar fi aprobată cererea lui Becali, deputatul ar beneficia de întreruperea pedepsei timp de trei luni.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri