30 de lucruri mai puţin cunoscute despre viitorul bebeluş regal al prinţului William şi ducesei Kate

Băiat sau fată, copilul prinţului William cu ducesa Kate va fi cel mai celebru bebeluş de pe planetă. Până acum au existat o mulţime de speculaţii cu privire la copilul regal, al treilea la rând la tronul Marii Britanii. Mai jos este o listă cu lucrurile mai puţin cunoscute din jurul naşterii extrem de mediatizate a bebeluşului regal.

16 iul. 2013, 07:35
30 de lucruri mai puţin cunoscute despre viitorul bebeluş regal al prinţului William şi ducesei Kate

1. Este al treilea în rând la tron, după Prinţul Charles şi Prinţul William.

2. Se va naşte în zodia Rac (Casa Regală a confirmat că se va naşte la jumătatea lunii iulie).

3. Dacă se va naşte după 22 iulie va fi Leu. (Mama lui Kate, Carole, le-a spus prietenilor că va fi Leu.)

4. Va fi, într-o zi, rege sau regină a Marii Britanii şi a altor 15 state din Commonwealth.

5. Va fi primul nepot al prinţului Charles şi al treilea strănepot al Reginei Elisabeta a II-a.

6. Kate Middleton ar fi ales piese de Calvin Harris şi Bruno Mars pentru naştere. Nu vor lipsi nici piese Of Monsters and Men.

7. William a decis să îşi ia două săptămâni de concediu de paternitate pentru a-şi ajuta soţia după naştere şi pentru a petrece mai mult timp alături de bebeluşul lor.

8. Moştenitorul tronului britanic se va naşte la Spitalul St Mary din Paddington, unde prinţesa Diana i-a adus pe lume pe William şi Harry.

9. Regina Angliei şi fostul preşedinte francez Francois Mitterrand sunt veri de gradul al 32-lea, aşa încât moştenitorul coroanei britanice va fi văr foarte îndepărtat cu copiii Mitterrand.

10. Prin regina Mary, soţie a regelul George al V -lea, arborelele genealoc al copilului prinţului William urcă până la voievozii Transilvaniei şi Valahiei din secolul al XV – lea, printre care şi Vlad Ţepeş. Arborele genealogic al tatălui include şi regi ai Angliei, Greciei, Danemarcei, Suediei, Rusiei, Austriei, Spaniei, dar şi suverani germani.

11. Şi familia Middleton are tot felul de strămoşi: studenţi străluciţi la Cambridge, măcelari, o spălătoreasă, un deţinut închis dintr-un motiv necunoscut la sfârşitul secolului al XIX-lea şi un măturător la Londra.  Acestora li se alătură moştenitorii lui Arthur Lupton, profesorul de engleză al lui Goethe, dar şi un puşcăriaş din Londra anilor 1880, Edward Thomas Glassborough.

12. Palatul Buckingham a dezvăluit şi titlul oficial al primului copil al prinţului William şi al soţie sale, Kate Middleton. Bebeluşul va fi Alteţa Sa Regală prinţul sau prinţesa de Cambridge.

13. Potrivit planurilor pe care şi le-au făcut Kate şi William în privinţa viitorului lor bebeluş, copilul va primi educaţie modernă, puţin mai diferită decât cea a predecesorilor lui. Aceasta înseamnă că viitorul copil va suporta mai puţin influenţa dădacelor şi mai mult pe cea a părinţilor şi bunicilor săi.

14. Admiratorii cuplului regal deja pun pariuri referitor la numele copilului. Printre acestea se numără Alexandra, Diana, George, Wayne. Dar aceasta nu este singura temă de discuţie la casele de pariuri. Pariorii sunt siguri că ştiu ce greutate va avea copilul la naştere şi ce culoare va avea părul micuţului sau micuţei.

15. Dacă William trăieşte până la 80 de ani, copilul nu va fi rege până în anul 2062.

16. Dacă copilul trăieşte până la 87 de ani, el va deveni primul monarh al secolului al XXII-lea. 

17. Kate a spus că vrea un băiat, William vrea o fată. Printul Harry susţine că nu cunosc sexul.

18. Kate a fost obligată să anunțe sarcina înainte de 12 săptămâni pentru că ducesa a fost internată în spital cu greţuri matinale în luna decembrie.

19. Chirurgul ginecolog Alan Farthing va asista la naştere.

20. William intenționează să fie prezent la naștere.

21. Conform tradiţiei, naşterea va fi anunţată cu un bilet prins pe porțile Palatului Buckingham.

22. Un salut armat va fi organizat în parcurile din Londra pentru a sărbători nașterea.

23. Va fi botezat în Camera de Muzică din Palatul Buckingham de către Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

24. Va purta o rochie de botez din dantelă făcută de croitoreasa Reginei, Angela Kelly, şi echipa sa.

25. Este o replică a rochiei făcute pentru fiica Reginei Victoria, Victoria, şi a fost folosită pentru mai mult de 30 de copii regali, până când a început să se uzeze.

26. Va avea șase sau șapte nași aleşi din rândul familiei și prietenilor.

27. Casa Regală confirmat că ducesa Kate nu aşteaptă gemeni.

28. Kate a cumpărat un cărucior albastru, care costa 1.000 de lire.

29. Wills recunoaște că nu a schimbat vreun scutec în viaţa lui, dar vrea să înveţe.

30. În aşteptarea naşterii bebeluşului său, Kate Middleton va avea parte de un meniu regal, la spitalul St. Mary. Ducesa de Cambridge va putea servi supă cremă de roşii, cotlete de miel sau pui fript cu garnitură la alegere. Ca desert, ea va putea mânca plăcintă cu brânză sau alte prăjituri ori, mai dietetic, fructe proaspete sau brânzeturi. Pentru ca alimentele să alunece mai uşor, alături se va afla şampanie sau vin, pentru viitoarea mămică sau pentru vizitatori.

Catherine, ducesă de Cambridge, în vârstă de 31 de ani, este internată într-o aripă privată a spitalului St. Mary din Londra, unde urmează să nască în curând primul copil al cuplului princiar britanic.

Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.