DISPUTE pe înscrierea lui Becali în PNL. Tăriceanu: „E un subiect care NU merită să fie discutat”

Liberalii s-au întrunit luni, în şedinţa Biroului Permanent, pentru a lua în discuţie înscrierea lui Gigi Becali în partid şi despre candidatura acestuia din partea USL, într-un colegiu din sectorul 6. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a exprimat din nou dezacordul faţă de intrarea lui Becali în PNL.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 09:27
DISPUTE pe înscrierea lui Becali în PNL. Tăriceanu: „E un subiect care NU merită să fie discutat”

E un subiect care din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, al multor altor colegi nu merită să fie discutat în conducerea partidului„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, înainte de a intra în şedinţa PNL.

În schimb, vicepreşedintele PNL Rareş Mănescu a apreciat că europarlamentarul George Becali are „înclinaţii liberale” şi cooptarea acestuia în PNL face parte din coagularea unor „forţe care luptă împotriva lui Traian Băsescu”.

În şedinţa de astăzi a BPC vom vedea exact ce discuţii au mai avut loc între domnia sa şi conducerea sa. (…) În funcţie de ceea ce au stabilit la nivelul conducerii USL şi anume de susţinere, de colaborare, dacă va fi cazul vom stabili şi cum va proceda în continuare domnnul Becali„, a spus Mănescu.

„Nu este vorba aici de intrarea domnului Becali în PNL, e vorba despre coagularea unor forţe care luptă împotriva acualului regim Băsescu, nu vorbim strict de a intra o persoană în partid sau nu, vorbim de o luptă politică”, a mai susţinut Mănescu.

El a fost întrebat ce ar putea aduce George Becali nou PNL. „Lupta împotriva regimului Băsescu, e alături de noi în această luptă. Eu nu am avut nişte discuţii cu domnul Becali, cu cei din conducerea USL, din fericire toţi cei din conducerea USL sunt stelişti.(…) Există şi varianta să se acorde derogări, nu doar pentru domnia sa, mai sunt şi alţi potenţiali candidaţi care vor trebui să obţină derogare”, a mai afirmat Mănescu.

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat că, pe ordinea de zi a şedinţei conducerii partidului, se află şi subiectul Becali şi urmează să se ia o decizie privind candidatura acestuia.

Problema formulată concret este următoarea: dacă PNL agrează un acord, o înţelegere între USL şi PNG care să susţină candidaţii USL, asta e o parte a problemei. Cealaltă este candidatura lui Gigi Becali pe listele USL„, a susţinut Antonescu, precizând că decizia se va lua de către BPC al PNL prin vot.

Preşedintele PNL a mai afirmat că se va mai discuta despre derogările de vechime pe care ar urma să le acorde conducerea partidului celor care intră în alegerile parlamentare sub culorile PNL.

„Derogarea nu o dă Biroul Politic, ci o dă Consiliul Naţional. În momentul în care Consiliul Naţional, probabil vineri, am să propun această dată, va definitiva şi va vota toţi candidaţii, atunci vom discuta de la caz la caz de derogări”, a explicat Antonescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, precizând că este vorba de acelaşi colegiu în care va candida şi Dan Diaconescu, „aliatul PDL”. „Este o idee bună şi va câştiga”, a spus Ponta.

„Am discutat cu dl Antonescu, şi săptămâna trecută, am discutat şi azi, şi este o idee foarte bună să candideze dl Becali din partea noastră, exact în colegiul în care va candida dl. Dan Diaconescu care este aliatul PDL. Cum PDL îşi pune aliatul – pe domnul Dan Diaconescu – să candideze, din partea USL va candida dl Becali şi sunt convins că va câştiga”,a spus Ponta.

Liderul USL Crin Antonescu a declarat, duminică, la România TV, că alianţa cu Gigi Becali şi partidul său este doar un acord politic în vederea alegerilor parlamentare din acest an, nu despre o fuziune.

Crin Antonescu a explicat că Gigi Becali se va înscrie în PNL doar formal, pentru a putea candida pe listele USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar a precizat că decizia finaşă se va lua abia luni.