SUBIECTE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Cum ţi se par?

SUBIECTE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 ROMÂNĂ. Luni, 27 august, a avut loc prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă, cea de limba şi literatura română. Pentru susţinerea acesteia s-au înscris 53.857 de absolvenţi de liceu. RTV.NET vă prezintă subiectele Bacalaureat 2012 sesiunea a doua 2012 la Limba şi Literatura Română. Pentru proba de luni a fost extrasă varianta 3.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 07:49

SUBIECTE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Luni absolvenţii de clasa a XII-a din liceele din toată ţara au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea de toamnă.

Pentru proba de luni a fost extrasă VARIANTA 3.

La subiectul I, elevii au primit poezia „De-or trece ani…” de Mihai Eminescu, având mai multe cerinţe cu privire la text, printre care să comenteze în şase-zece rânduri prima strofă a poeziei, prin evidenţierea relaţiei dintre ideea poetică şi mijloacele artistice.

La cel de-al doilea subiect, elevii trebuie să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre munca eficientă, pornind de la ideile sugerat de afirmaţia lui Lucian Blaga: „Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da”.

Candidaţii trebuie să redacteze, la cel de-al treilea subiect, un eseu de două-trei pagini, în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un roman studiat.

VEZI CUM LE PUTEAI REZOLVA

BAC sesiunea a doua 2012. Aproape 100.000 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta, potrivit Ministerul Educaţiei. După proba orală la limba română, 11.000 de candidaţi au fost catalogaţi drept „utilizatori experimentaţi”. Alţi 4.745 de candidaţi au fost catalogaţi drept „avansaţi”, iar 4.423, „utilizatori medii”. De luni, 27 august, elevii de clasa a XII-a vor susţine probele scrise de la bacalaureat.

Prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă, cea de limba şi literatura română, se desfăşoară luni, 27 august

Marţi, 28 august, este programată proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 – 20.00). Acestea vor fi soluţionate în 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41 la sută după soluţionarea contestaţiilor.